Els operadors turístics preveuen un comportament molt diferent pel que fa a l'ocupació els dies d'entre setmana i els tres dies forts de la Pasqua. Així, si bé entre dilluns i dijous els hotelers del Pirineu calculen que tindran una mitjana del 70% d'ocupació, a partir de divendres esperen que l'índex augmenti fins al 95% i fins a la plena ocupació en algunes zones i subsectors.

Els hotelers de les comarques gironines han considerat que els establiments de la Cerdanya i d'interior en general tindran una mitjana d'ocupació baixa respecte als de platja pel fet que aquest any la Setmana Santa arriba tard. Segons la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la previsió és que l'ocupació arribi al 80% a la Costa Brava centre i a Girona i rodalia. Segons aquesta previsió, a la Costa Brava sud se situarà en el 78% i a l'Alt Empordà en el 68%. A l'interior, la previsió és que a la Garrotxa se situï en el 75%; en el 69% al Ripollès; en el 63% a la Selva interior i en el 70% a la Cerdanya, segons mostren les actuals reserves. Però si es confirma la baixada de temperatures i l'arribada d'un nou front de precipitacions, els destins de muntanya podrien girar la previsió.

Per la seva banda, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha fixat una previsió d'ocupació entre el 80% i el 95% en funció de la zona i el tipus d'allotjament entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. El sector que més es beneficiarà d'aquesta alta presència de visitants a l'Alt Urgell o la Cerdanya serà el del turisme rural, que tindrà una ocupació els tres dies forts de la Pasqua entre el 90% i el 95%. Amb aquesta previsió optimista i l'obertura de bona part de les cases de segona residència, els actors turístics de la Cerdanya calculen igualar la bona Setmana Santa de l'any passat.