L'Àliga (l'Associació Ceretana d'Ajut i Suport en el Càncer) va ser fundada l'octubre del 2008, amb l'objectiu d'acollir, acompanyar, ajudar i donar suport als malalts de càncer i els seus familiars. L'entitat també ofereix ajuts econòmics, suport emocional, psicològic i social, informació i fa pedagogia a les persones afectades i el seu entorn.

L'entitat organitza al llarg de l'any activitats per recaptar diners per a la seva tasca, com per exemple La Nit dels Cerdans, així com la venda solidària de llibres, roses i artesania a la Fira de Sant Jordi i també en altres activitats. Amb els recursos obtinguts, per exemple, el 2016 es va comprar una màquina per al tractament del limfoedema (valorada en 10.000 euros), que es va cedir a la Fundació Hospital de Puigcerdà, perquè els pacients no hagin de traslladar-se a Manresa per fer el tractament. El 2017 va adquirir un dermatoscopi per detectar i captar irregularitats i tumors a la pell.

També, durant l'any 2017, l'associació va destinar ajudes econòmiques per a tractaments complementaris per a pacients, va organitzar més d'una dotzena de sessions d'acolliment i de suport psicològic i emocional per a persones amb diagnòstic de càncer, va impulsar xerrades per als alumnes de tercer d'ESO per informar sobre la malaltia i va gravar dotze programes sobre diferents aspectes del procés de viure un càncer.

En el darrer any, l'entitat també ha fet una aportació de 4.500 euros per al programa d'investigació del càncer infantil.