L'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha obert les inscripcions per l'oferta formativa Pack Lleure 2019, que és format per tres cursos i un taller relacionats amb el món del lleure. Les formacions, que tenen places limitades, que s'ofereixen enguany són un curs de vetllador d'infants amb necessitats educatives especials, un curs de monitor de lleure, un curs de primers auxilis bàsic i un taller de prevenció i abordatge de l'abús sexual en l'educació en el lleure.

La regidora de Joventut i Infància de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Sílvia Iscla, en destaca que «es tracta d'un recull de formacions que permeten ampliar els coneixements i el currículum als i les joves, així com també representen una oportunitat per obrir portes cap al món laboral».

El curs de vetllador d'infants amb necessitats especials s'adreça a joves a partir de 18 anys, consta de 20 hores presencials i tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de maig a l'Alberg La Valira de la Seu d'Urgell. La formació anirà a càrrec de l'Escola Forca. El curs té un cost de 79 euros.

El curs de monitor de lleure, que també es dirigeix a joves a partir de 18 anys, és de 100 hores presencials i 160 de pràctiques. Les sessions seran els dies 25, 26, 27, 28 i 29 de juny i els dies 1, 2, 3, 4, 5 i 6 de juliol, a l'Alberg La Valira de la Seu d'Urgell. Aquest curs té un cost de 245 euros, i es pot fraccionar el pagament en dues vegades. A més, presentant el Carnet Jove els alumnes gaudiran d'un 10% de descompte. Aquesta formació també compta amb la col·laboració de l'Escola Forca.

El curs de primers auxilis nivell bàsic, on poden prendre part nois i noies a partir de 15 anys, té una durada de 6 hores presencials, i s'impartirà els dies 9, 10 i 11 de juliol i anirà a càrrec de Creu Roja. El curs té un cost de 15 euros.

Taller a la Seu i a Oliana

El Pack Lleure 2019 també ofereix enguany un taller de prevenció i abordatge de l'abús sexual en l'educació en el lleure on poden participar joves a partir de 16 anys. En aquest cas, el taller serà totalment gratuït per a les persones que hi estiguin interessades i constarà d'una única sessió presencial amb una durada de quatre hores. Es faran dos tallers el mateix dia, l'1 de juny. Un al centre cívic l'Escorxador de la Seu d'Urgell, de 10 a 14 hores, i l'altre a l'Oficina de Turisme d'Oliana, de 16 a 20 hores. Aquest taller anirà a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet.

Per a més informació i inscripcions cal dirigir-se a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, trucant al 973 355 608, enviant un correu electrònic a alturgell@oficinajove.cat o enviant un WhatsApp al 607 866 902.