Els joves del Pirineu disposaran a partir de l'any que ve d'una nova oferta formativa universitària al territori que els permetrà continuar vivint-hi. Es tracta del grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) d'INEF, que s'oferirà a la Seu d'Urgell. Aquesta oferta formativa serà la primera que, en el vessant teòric, s'oferirà de manera presencial a les comarques de l'Alt Pirineu.

La nova formació estarà vinculada a la Universitat de Lleida i, segons calcula el Govern, podria portar més de 400 alumnes a la Seu. La creació d'aquesta nova oferta formativa la va anunciar ahir la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, en el trancurs d'una visita institucional a la capital alt-urgellenca acompanyada del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras. Budó, que va visitar el Parc Olímpic del Segre acompa-nyada de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i els gestors de l'equipament esportiu, va remarcar que la nova formació acadèmica pirinenca es posarà en marxa el curs 2020-2021, amb la qual cosa les preinscripcions s'activaran d'aquí a un any.

La nova formació universitària a la Seu d'Urgell se suma a la que ja es pot cursar a la capital alt-urgellenca a través de la delegació permanent de la Universitat Espanyola a Distància (UNED) i a la que ofereix l'Hospital de Cerda-nya en matèria sanitària com a centre de pràctiques d'universitats com la de Girona, Vic o Perpinyà.

Durant la jornada, Budó també va visitar l'ajuntament de la Seu, on va ser rebuda per una delegació municipal encapçalada pel mateix Albert Batalla.