Nou pacte de govern a Oliana. Les candidatures de Fem Oliana, vinculada a ERC, i de Compromís per Oliana, al PSC, han arribat a un pacte per a la governabilitat de l'Ajuntament.

El pacte s'ha segellat després que cap de les llistes que es van presentar a les eleccions municipals del 26-M obtingués la majoria absoluta. D'aquesta manera, l'actual alcalde, Miquel Sala, que es presentava amb Junts per Oliana, no podrà revalidar el càrrec i els quatre regidors que va aconseguir es quedaran a l'oposició. Així, l'alcaldia l'assumirà la republicana Carme Lostao, la qual lidera una formació que va obtenir tres representants en els comicis del dia 26 de maig, amb el suport dels dos regidors de Compromís.

Segons l'acord rubricat entre les dues parts, en els pròxims quatre anys el consistori «treballarà al costat del Parlament de Catalunya en tot allò que tingui a veure amb les llibertats del país». Fem Oliana i Compromís per Oliana han fet constar en el pacte de govern les seves «àmplies coincidències» programàtiques, amb les quals es comprometen a treballar-hi a partir de la constitució del nou Ajuntament. Segons l'acord, es donarà prioritat als projectes que «generin consens» i també s'apostarà per dur a terme uns pressupostos participatius.