07 de juny de 2019
07.06.2019

Puigcerdà vol millorar la recollida selectiva i se centrarà en la restauració

L'Ajuntament descarta el porta a porta i oferirà bonificacions als restaurants que separin bé

06.06.2019 | 23:14
Una zona de contenidors soterrats de Puigcerdà que va instal·lar l'Ajuntament abans de la crisi econòmica

L'Ajuntament de Puigcerdà té sobre la taula un projecte per reformular alguns dels aspectes de la gestió dels residus amb l'objectiu de millorar la recollida selectiva i les operacions de buidatge dels contenidors. L'equip de govern vol aprofitar la finalització de l'actual contracte municipal de recollida de la brossa per introduir-hi els canvis.

Un dels aspectes que vol reformular el consistori és l'hora de buidatge dels contenidors, ja que ha rebut demandes de veïns perquè a la matinada els camions els pertorben el descans amb el soroll que fan. Així, l'Ajuntament inclourà en el nou contracte del servei la realització d'aquesta tasca al vespre per, al seu entendre, perjudicar menys el son dels veïns i tenir ja l'operació feta a primera hora de la matinada.

El nou servei de recollida de la brossa també tindrà com a objectiu augmentar els índex de recollida selectiva, ja que a Puigcerdà i la Cerdanya és, amb el 26,9%, de les més baixes del país, en situar-se pràcticament a la meitat que la comarca veïna de l'Alt Urgell i amb tretze punts per sota de la mitjana nacional.

Per això, el consistori, que ha descartat la fórmula del porta a porta perquè no creu que funcioni, vol tornar a fer èmfasi en el sector de l'hostaleria i la restauració. Als establiments amb cuina de Puigcerdà, l'Ajuntament els oferirà un contracte voluntari de recollida de residus, que si el compleixen amb una bona separació rebran bonificacions en la taxa municipal.

En el paquet de noves mesures, també hi ha el de canviar els contenidors de la vila per tal que siguin del tipus de càrrega lateral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit