La Fundació Hospital de Puigcerdà ha fet una donació consistent en material de neonatologia a un centre mèdic de la Costa d'Ivori, a l'Àfrica occidental. Es tracta de material de l'antic hospital que a pesar d'estar en perfectes condicions, va quedar en desús amb l'obertura del nou Hospital de Cerdanya.

La donació s'ha portat a terme en el marc del projecte de col·laboració entre la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'Ajuntament i la Fundació Ipi Cooperació, que té un gran arrelament a la Cerdanya i organitza la cursa Dream Runners el mes d'agost a la capital cerdana.

La donació inclou una incubadora, quatre llits per a nadons i una infanta entre d'altres estris sanitaris. En nom d'IPI Cooperació, Diana Aguilar, ha explicat que «aquest material sanitari viatjarà en vaixell a Costa d'Ivori gràcies a la Fundació Guttmann i es portarà a un centre d'atenció de nounats, centre que en moltes ocasions es fa càrrec de nadons que han estat abandonats».

Per la seva banda, l'alcalde i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha recordat que la donació se suma a la recaptació que aconsegueix la cursa Dream Runners: «enguany la cursa Dream Runners donarà el 70% de la seva recaptació a aquest projecte de cooperació al desenvolupament a Costa d'Ivori, mentre que el 30% restant es destinarà a les obres d'adequació del Centre de dia i de la Unitat de Psicogeriatria de la Residència Geriàtrica».