L'Ajuntament de Puigcerdà està pendent d'un permís de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per desbloquejar el projecte de creació d'un parc fluvial a la ribera del riu Querol al seu pas per la colònia Simon, que va anunciar el 2014.

El consistori s'ha fixat l'objectiu de reprendre el projecte en els pròxims mesos per aportar als veïns d'aquest veïnat un espai d'oci i, en general al tot el municipi, una nova zona verda al límit del terme per l'oest.

El nou parc fluvial de la colònia Simon ha d'ocupar una zona d'uns dos quilòmetres de la banda esquerra del riu Querol, que travessa el municipi de nord a sud, raó per la qual l'Agència Catalana de l'Aigua està examinant la primera part del projecte que ja ha aprovat el consistori. Aquesta primera fase remodelarà una àrea de 1.300 metres quadrats, en els quals es farà un mirador, espais enjardinats integrats en l'entorn natural del riu, un parc infantil, mobiliari urbà, camins de passeig i un racó per a jocs. El pressupost per a aquesta fase és d'uns 188.000 euros.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que la creació d'aquest parc és un dels reptes per al nou mandat i ha remarcat que «quan ens arribi el permís de l'ACA el podrem arrancar. El projecte ens agrada pel fet de poder fer un parc bonic a la colònia Simon i que deixi de ser definitivament la porta del darrere de Puigcerdà per ser la porta del davant». En aquest sentit, la colònia Simon, situada en un extrem del terme municipal i separada del nucli urbà pel polígon industrial de l'estació i camps de conreu, ha de ser objecte d'un projecte de revitalització amb la creació, també, d'un nou espai per a entitats a les instal·lacions de l'antic escorxador, segons la previsió de l'equip de govern. En aquestes naus ara en desús, l'Ajuntament hi vol fer un nou magatzem per a la brigada i un entorn estable per a les entitas i colles que preparen les carrosses de la Festa de l'Estany.