La Diputació de Girona es constitueix aquest dijous en un ple extraordinari que se celebra a les dotze del migdia. En la reunió, els representants de les comarques de la demarcació triaran el president, que amb tota probabilitat tornarà a ser el representant de Junts per Catalunya Miquel Noguer.

Aquesta reelecció és fruit del pacte al que han arribat Junts per Catalunya i ERC després que els comicis locals fessin perdre la majoria absoluta als hereus de Convergència. Junts i ERC sumaran els seus diputats per formar un govern de 20 sobre les 27 cadires que té la sala de plens de l'òrgan provincial.

En aquest nou mandat, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, continuarà representant el partit judicial de Puigcerdà a la Diputació de Girona. Alhora, l'alcalde puigcerdanès podria repetir també com a vicepresident segon de l'òrgan. En l'últim mandat, Piñeira ja ha ocupat aquest càrrec, a més del de portaveu del govern convergent (ara Junts) i cap de l'àrea de Cultura, Educació, Noves Tecnologies, Esport i Benestar. Piñeira ha compaginat en els últims mandats la feina a la Diputació, on s'hi desplaça setmanalment, amb la d'alcalde.

La designació de Piñeira com a diputat era previsible des del moment en què va renunciar al sou d'alcalde de l'Ajuntament de Puigcerdà, aprovat el divendres passat.