L'Hospital de Cerdanya ha vist satisfeta la seva demanda llançada el mes passat de més ajuda per part de les institucions nacionals, estatals i comunitàries per anar resolent els entrebancs burocràtics derivats de la gestió administrativa transfronterera. La direcció de l'hospital ha anunciat que ha rebut de la Comissió Europea un servei d'assessorament especialitzat en la convalidació de titulacions professionals.

L'ajuda que rebrà l'Hospital de Cerdanya s'emmarca en el programa B-Solutions que promou la direcció general per a polítiques regionals i urbanes de la Comissió Europea a través de la gestió de l'Associació de Regions Frontereres Europees. Segons han explicat responsables del centre mèdic, es tracta d'una ajuda material en forma de suport per part d'experts en matèria de titulacions professionals que té l'homologació de les autoritats europees.

La direcció de l'hospital ha remarcat que el servei tècnic a què tindrà accés a partir d'ara l'ajudarà a resoldre una dificultat d'ordre administratiu amb què es troba en el dia a dia: el reconeixement dels títols dels professionals d'un país per part de les autoritats de l'altre. Aquest procés, requisit previ perquè metges, infermeres, llevadores i altres perfils sanitaris puguin treballar a les dues bandes de la frontera, segons ha remarcat el centre, és «feixuc, diferent en cada país i normalment comporta molts mesos de gestions».

El mateix programa B-Solutions ja va destinar una ajuda a l'hospital cerdà en el projecte que té en marxa amb altres entitats i institucions dels Pirineus per possibilitar que els serveis d'urgències puguin tenir mobilitat lliure.