L'Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha iniciat les obres de construcció d'un nou dipòsit municipal d'aigua. El nou tanc, que s'està fent a l'entrada de la vall de l'Ingla, al costat de l'actual dipòsit, permetrà sumar 1.000 metres cúbics i doblar les reserves d'aigua del poble.

La voluntat de l'equip de govern que encapçala Xavier Porta (Endavant Cerdanya) és blindar l'abastament d'aigua a Bellver amb un nou tanc i, així, garantir-lo especialment a l'estiu. En aquest sentit, alguns anys, durant el mes d'agost, quan el municipi triplica el nombre d'habitants, el consistori s'ha vist obligat a demanar a les comunitats de veïns no malbaratar l'aigua en el manteniment dels jardins. En aquest sentit, Porta ja va remarcar en l'anunci del projecte que al poble mai no ha faltat aigua de boca però que, de totes maneres, Bellver està creixent i caldrà augmentar el dimensionamentt dels serveis.

D'altra banda, amb el nou dipòsit, l'Ajuntament també posa al dia les reserves d'aigua per a la nova etapa de creixement constructiu que viu el municipi i la Cerdanya en general.

En aquest sentit, el poble ja està immers en una dinàmica de venda de cases i promocions d'habitatges que, en molts casos, es fan de nou sobre plànol. Una de les zones de més expansió del municipi és el Pla de Tomet, amb edificis de pisos en marxa i en procés d'inici d'obres. Aquest creixement urbanístic ha de permetre a Bell-ver tornar a superar els 2.000 habitants en els pròxims anys, xifra de la qual el padró municipal ha baixat recentment, i, alhora, fer créixer també el seu parc d'habitatges de segona residència.

La construcció del nou dipòsit amb capacitat per a 1.000 metres cúbics d'aigua té un pressupost de licitació de 178.513 euros.

El termini d'execució de les obres és d'uns tres mesos, de manera que ha d'estar enllestit i en funcionament en les pròximes setmanes.