L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat el programa de la festa major, que vol promocionar sota el lema «Viure-la, perquè la Seu és vida». Així, la festa, que se celebrarà entre els dies 24 i 27 d'agost, ha previst més de 80 actes i activitats, de les quals 18 són de caire esportiu per tal de propiciar un cartell d'activitats que agradi tant als que busquen oci com als que busquen salut i, segons ha remarcat el mateix Ajuntament, amb opcions per a totes les edats.

Entre els més de 80 actes de la festa, el programa ha inclòs una desena de novetats, com són un concert familiar, un espectacle també de caire familiar a la biblioteca, una cercavila infantil, un espai de nadons i jocs sensorials o una classe oberta de swing.

El regidor de Festes i Tradicions, Carlos Guàrdia, ha destacat el Correfoc «com un esdeveniment festiu de referència, no només per als urgellencs i urgellenques sinó també per al públic que ve de fora de la Seu per veure'l i gaudir-lo». El regidor també ha destacat un ball Cerdà que «és admirat i seguit a tot Catalunya». Els responsables municipals han emfatitzat que aquest any el programa de la festa major presenta una «oferta millorada, per aconseguir un equilibri entre les diferents franges d'edat i gustos», segons el tècnic municipal Andreu Campillo. Bona part d'aquesta oferta lúdica i festiva s'ha pogut realitzar amb l'ajuda de les entitats i clubs de la ciutat. Pel que fa a les activitats per al públic familiar, el consistori ha destacat El Pot Petit en concert, Una nit amb el Mag Lari, l'Odradek Artiluxis, Essències amb Pepino Pascual, una ballada i classe oberta de swing amb We Swing Pirineu, la instal·lació d'un tobogan de 25 mestres al Camí Ral de Cerdanya o una jornada de jocs de taula, a càrrec d'Allau, al pati de la biblioteca. En el capítol musical pensat especialment per al públic jove, el cartell ha previst les actuacions dels grups Buhos, Doctor Prats i el Dj Ernest Codina, així com diversos grups de versions. Igualment, hi actuaran orquestres com La Principal de la Bisbal, l'Orquestra Saturno, l'Orquestra Acuario o l'Orquestra Europa.

En la presentació de la festa major, l'alcalde, Jordi Fàbrega, ha avançat que aquest any el pregó anirà a càrrec de les jugadores del Cadí la Seu del Club Sedis Bàsquet, que aquest any celebra el 50è aniversari i viurà una temporada amb competició europea.