Un dels grans factors de reclam del Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya és el seu concurs, que complementa l'ambient dels aficionats al setè art amb el dels professionals. Es tracta d'un concurs que bat rècords any rere any i que en aquest 2019 tindrà la participació de 180 produccions. Per fer aquesta selecció, la Cerdanya Film Comission va rebre més de 3.000 pel·lícules, una xifra especialment remarcable pel fet que l'organització tan sols accepta produccions de l'any en curs i l'anterior.

El director de l'entitat, Jordi Forcada, ha apuntat que es tracta d'una xifra «extraordinària; que tanta gent vulgui projectar les seves pel·lícules en un lloc com Puigcerdà, que té tan sols 9.000 habitants, crec que és un motiu d'orgull». Forcada ha apuntat que l'entitat que presideix encara la nova dècada del festival amb l'ànim de superar nous reptes per anar millorant la cita amb cada vegada més qualitat i més projecció nacional i internacional.

Realitat augmentada

Una de les novetats tecnològiques d'aquesta edició del festival és l'accés a la informació a través de la realitat augmentada, és a dir, continguts com ara la sinopsi o el tràiler vinculats als suports físics com ara els cartells de les pel·lícules. En la secció de curtmetratges en realitat augmentada, el cartell ha previst 21 curts que es podran veure a través dels smartphones en uns plafons situats a l'entrada del Museu Cerdà. Es tracta de curts de menys de cinc minuts de durada.