En el marc de la col·laboració amb les entitats i associacions privades de la vila que promou l'Ajuntament, Puigcerdà s'ha fet un lloc en el panorama formatiu musical d'alt nivell amb l'organització del Puigcerdà Music Festival. El certamen, que aquest estiu arriba a la setena edició, portarà la setmana que ve a la capital cerdana 23 alumnes de piano d'arreu del món que volen perfeccionar la seva tècnica instrumental amb professors de renom i interpretativa amb concerts que passaran a farcir el calendari d'activitats de la temporada turística.

El Puigcerdà Music Festival, que organitza l'associació Puigcerdà Music entre l'11 i el 20 d'aquest mes d'agost, té dos grans pilars. D'una banda, la formació a càrrec de set professors, entre els quals el català Xavier Barbeta, de l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb classes personalitzades i les masterclass, en les quals toquen davant un públic reduït. Amb dos convidats especials, el festival té representants de la Xina, els Estats Units, Israel, Itàlia i Espanya.

L'altre pilar del certamen són els vuit concerts que programaran els alumnes conjuntament amb els professors i els músics convidats, dels quals quatre seran amb entrada lliure i quatre a un preu de deu euros. Dels vuit concerts, sis estaran dedicats al piano amb repertoris per a quatre mans, segons ha explicat, en nom de Puigcerdà Music, Laia Martín. El festival també inclou un concurs amb una dotació de 1.650 euros en premis. Els concerts es faran al Museu Cerdà gràcies al suport de l'Ajuntament.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha emfatitzat que el festival permet portar a la capital cerdana joves d'arreu del món amb molt talent, la qual cosa dona un valor afegit de qualitat a l'oferta d'actes i activitats culturals que la vila ofereix a veïns i visitants aquest agost. D'altra banda, Laia Martín ha remarcat que el festival s'ha fet un lloc en el calendari internacional en formació musical d'alt nivell, i ho demostra el fet que els alumnes venen d'altres continents atrets per la seva qualitat. El curs els garanteix classes individuals, masterclass i concerts.