Els veïns de la Cerdanya, el Baridà i l'Alt Urgell disposen d'una nova oferta de turisme gastronòmic. La població de Castellnou de Calcorze, situada en el trajecte entre Puigcerdà i la Seu a la ribera dreta del Segre, ha impulsat la creació de la seva primera Fira de Formatges, que se celebrarà el pròxim dissabte dia 17 d'agost.

La nova cita de turisme gastronòmic ha estat anomenada FiraCalcorze té com a objectius difondre les visites a aquest poble que forma part del municipi del Pont de Bar i, de retruc, donar a conèixer el seu entorn natural a través de la xarxa de productors de formatges i productes làctics de l'Alt Urgell, el Baridà i altres poblacions del Pirineu i el Prepirineu. Així, segons han apuntat des de l'organització, al recinte firal hi seran presents representants del sector agroalimentari local com ara el formatge Baridà de Bar, Cal Majuba d'Alàs, Formatges l'Oliva d'Oliana, Serrat Gros d'Ossera, Mas d'Eroles d'Adrall, Castell-llebre de Peramola, Formatge Bauma de Borredà, Cuirols de la Nou de Berguedà, 30 Cabres d'Éller, La Peça d'Altron, Vilavella de Basturs i Tros de Sort.

La mostra de formatges, que es complementarà amb altres productes agroalimentaris, s'acompanyarà d'un programa paral·lel d'activitats com ara un maridatge que inclourà una xerrada històrica i un tast de melmelades.