La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha anunciat l'adjudicació de la segona fase de construcció de la xarxa primària del reg de Peramola. Aquest projecte es basa en una restitució territorial per l'embassament de Rialb que té un pressupost de 2.056.937 d'euros.

Segons ha informat la mateixa Confederació Hidrogràfica, aquesta fase de les obres inclouren l'equipament de l'estació de bombeig amb les conduccions, la instal·lació elèctrica i els equips de bombeig així com la xarxa de canonades, amb un mil metres de longitud que sortirà de la instal·lació fins la xarxa secundària de distribució.

Fonts de la Confederació han explicat que els nous terrenys de regadiu s'han dissenyat en compensació dels perduts per l'embassament de Rialp i inclouen part dels termes municipals d'Oliana, Peramola i Basella.

Les obres també inclouen la participació de la Generalitat, administració que se centrarà en les obres en la xarxa secundària per complementar les que fa l'Estat a la xarxa primària d'aigua. Les obres les executarà Idecon i Obras y Servicios Públicos.