La Seu d'Urgell es prepara per un dels actes més arrelats de la festa major i que els últims anys ha viscut un nou impuls amb el reconeixement com a element tradicional català. El dilluns que ve, dia 19 d'agost, començaran els assaigs oberts per participar al ball cerdà, el qual se celebrarà el diumenge 25 d'agost, en plena Festa Major de la Seu d'Urgell. El cicle d'assaigs s'allargarà fins al divendres dia 23.

Segons ha informat l'Ajuntament, a fi efecte d'assolir una organització ordenada, els assaigs es faran en tres torns diferents segons l'edat dels balladors i balladores. Així, l'assaig per a nens i nenes de fins a vuit anys es farà de sis de la tarda a tres quarts de set del vespre, mentre que l'assaig per a nens i joves d'entre nou i quinze anys es farà de les set del vespre fins a tres quarts de vuit. Finalment, l'assaig dels balladors més grans, és a dir, els participants de partir de setze anys, es farà de les vuit fins a les nou del vespre.

L'Ajuntament ha establert un catàleg de recomanacions amb l'objectiu que les proves es desenvolupin de manera ordenada. En aquest sentit, pel bon funcionament dels assajos d'aquesta edició del ball cerdà, el consistori ha recomanat que les famílies dels balladors menors s'abstinguin d'entrar al recinte del pati de Les Monges, on es faran els assajos. Igualment, els organitzadors han demanat a tothom puntualitat tant a l'inici com al final de l'assaig. Des de l'organització del ball cerdà també han remarcat que és «imprescindible» participar un mínim de dos dies d'assaig per poder ballar el diumenge de festa major, sobretot els balladors i balladores infantils i mitjans, i que és obligatori assistir a l'últim assaig.

Els organitzadors també han recomanat que els participants vagin als assajos convenientment calçats i pel que fa a les nenes i noies, que cal que portin faldilla ampla i mocador.