El Grup de Recerca de Cerdanya ha organitzat a Puigcerdà una conferència sobre accés a Internet i seguretat a la xarxa. La xerrada la va oferir l'expert local en ciberseguretat Ferran Celades, que va desgranar les principals vulnerabilitats que tenen els usuaris d'Internet a través dels aparells informàtics i dispositius mòbils que usen constantment.

L'acte, dins del programa del cicle «A l'estiu, recerca't» que organitza l'entitat per farcir de cultura la temporada turística a la comarca, portava per títol «Hacking 2.0» i va servir per conscienciar els assistents de la importància de reforçar les precaucions a l'hora d'exposar les dades personals i econòmiques a la xarxa.

Durant l'acte, celebrat al Museu Cerdà de Puigcerdà, Celades va analitzar aspectes com l'actual connectivitat entre la població actual, les hores que cada usuari d'Internet hi dedica cada dia, el nivell d'eficiència de les contrasenyes que s'utilitzen o la seguretat en els pagaments. La conferència va posar en evidència la dinàmica generalitzada de desprotecció de la majoria d'internautes en l'ús de les noves tecnologies.