El Pirineu té una nova entitat ecologista que vetllarà, aquesta vegada, per la vall de Bonabé, situada a la capçalera de la Noguera Pallaresa i amb part del seu territori al Parc natural de l'Alt Pirineu, el qual estén els seus límits fins a l'Alt Urgell.

La nova plataforma ecologista Salvem Salau, que se sumarà al a resta del Pirineu, s'ha constituït com a entitat ecologista amb l'objectiu de lluitar per salvar aquest entorn de l'activitat minera.

Així, l'objectiu fundacional de l'associació és « vetllar per la conservació de la vall de Bonabé per evitar-ne la seva degradació i contaminació i promoure l'educació ambiental per conèixer i preservar-ne el patrimoni natural i cultural». Els impulsors han avisat que «l'organització i lluita veïnal contra el projecte d'investigació minera a Salau, promogut per la multinacional australiana Apollo Minerals a través de la seva filial espanyola, NeoMetal Spania SL, han aconseguit que el departament de Territori demani a l'empresa promotora un estudi d'impacte ambiental tramitat per la via ordinària, i no per la simplificada com pretenien».