La comunitat de regants de Peramola-Bassella lamenta els retards tant en la fase d'adjudicació com en la d'execució de la segona fase del projecte de la xarxa de reg del municipi peramolí. El president de la comunitat de regants de Peramola-Bassella, Joan Puig, assegura que «fa un any que ja hauria d'estar en marxa i encara estem esperant. També ens van dir que al mes d'agost hi començaria a haver moviment, i encara no hem vist res», lamenta. Alguns pagesos ja havien preparat les finques d'acord amb la promesa, de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, que aquest any ja podrien regar. «Ja hi ha unes 200 hectàrees preparades per al dia que puguem regar», recorda Puig.

La intervenció s'efectua en el marc del projecte de restitució ter-ritorial de l'embassament de Rialb, que inclou els municipis d'Oliana, Peramola i Bassella.

D'aquesta manera, la superfície de nou reg superarà les 1.300 hectàrees entre els tres municipis. Un dels avantatges de la xarxa de reg seria la reducció de les emissions de CO2, ja que l'aigua se subministraria pe rmitjà de la xarxa elèctrica. També facilitaria la subsistència als agricultors, la majoria propietaris d'explotacions familiars, ja que podrien fer dues collites a l'any, i es produiria el farratge que es requereix per alimentar el bestiar de la zona.