La nova escola de Llívia, que va començar a construir-se el mes de març, podria estar a punt de cara al setembre de l'any 2020, és a dir, per al curs escolar 2020-2021, segons apunta l'alcalde de la localitat, Elies Nova. Per la seva banda, la primera fase de les obres, les de construcció d'un nou edifici, s'espera que conclogui a principi de l'any vinent.

«En aquests moments ja s'està construint el sostre de la planta baixa, i s'han començat a fer els pilars de la primera planta, i la coberta del que seria la zona», assegura Nova. L'alcalde també es mostra optimista de cara a l'opció que, al pròxim febrer, a tot estirar, es liciti la segona fase de les obres, per rehabilitar l'actual escola.

Una de les problemàtiques que presenta l'edifici on s'imparteixen les classes actualment és la de les seves dimensions reduïdes, a part de ser espais força obsolets. De fet, des de fa ja uns quants anys alguns cursos tenen les aules a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. «Esperem que el setembre que ve tots els alumnes puguin estar encabits en la nova escola», assegura, assenyala Nova.

L'edifici constarà de dues plantes, una primera on se situaran totes les classes, inclosa la guarderia, que anirà adossada a la nova construcció, mentre que la planta de sobre serà, de moment, la sala polivalent, tot i que es preveu que a la llarga s'acabi convertint en la nova biblioteca de la població. Anteriorment, el consistori ja havia presentat una proposta que es va descartar, la que preveia aixecar un nou edifici al parc de Sant Guillem.