L'Ajuntament de la Seu d'Urgell escollirà els actors interessats a participar a l'espectacle nadalenc Els rescats dels menairons a través d'unes audicions convocades per als dies 13, 14 i 15 a la tarda al Centre Cultural Les Monges de la capital alt-urgellenca. El consistori ha organitzat aquestes audicions per tal de conèixer les persones interessades a participar a l'espectacle, ja sigui com a actors o actrius, o com a ajudants durant el muntatge.

El Rescat dels Minairons és un projecte iniciat fa dos anys que vol recollir la tradició ja passada de les representacions dels Pastorets fetes per la companyia de teatre urgellenca L'esquella de la torratxa. L'any passat es va fer una lectura dramatitzada del text teatral, adaptació d'Agustí Franch a partir del conte d'Albert Galindo El tió de la Freita.

L'Associació Juvenil Pirineus Creatius, encarregada de la producció, s'assenyala que «volem que participi el nombre màxim de persones de totes les edats, gèneres i estils diferents perquè aquest espectacle també sigui una mostra del teixit social la nostra ciutat». Per aquest motiu, l'entitat ha obert una ronda de contactes amb associacions i entitats culturals i socials del municipi per demanar-los la seva col·laboració en l'espectacle.