La Seu d'Urgell serà l'escenari diumenge que ve, 8 de setembre, de la primera trobada de persones de tot Catalunya amb el nom Urgell. «Un dia, a l'oficina, una meva companya, que tenia una filla que també es diu Urgell, em va proposar de fer una trobada entre totes les persones que es diuen Urgell. Vam decidir fer un cartell i ho vam començar a penjar a totes les xarxes socials i tot això ja es va multiplicar i va arribar a molta gent, assegura Urgell Isur, una de les promotores de la trobada, que es farà coincidir amb el dia de la patrona.

Els actes començaran a 2/4 de 12 del matí amb una missa a la catedral de la capital urgellenca. Tot seguit, els assistents immortalitzaran la diada amb una fotografia al claustre, i la trobada es clourà amb un dinar al parc del Cadí, en el qual s'atorgaran unes plaques commemoratives. Isur assenyala que «s'espera l'assistència d'entre unes 60 i 70 persones, entre les quals més d'un 50 % d'Urgells. També hem deixat venir alguns familiars de les persones amb el nom Urgell, especialment pares de les filles», recorda.

Els tiquets per assistir als actes ja es poden adquirir a partir d'ahir a la Seu, o també a través de correu electrònic.

Tot i que el gruix de persones que assistiran a les activitats són de la Seu d'Urgell, també n'hi haurà de d'altres poblacions com Barcelona, Granollers o Tàrrega. Segons dades de l'Idescat, a Catalunya hi ha un total de 67 persones amb el nom Urgell, entre les quals també hi ha dos nois.

A més, Isur posa en valor que «la majoria de gent amb què hem pogut contactar els ha fet molta il·lusió aquesta trobada i de seguida ens van dir que vindrien, i la que no vindrà serà perquè encara està de vacances», recorda. Les persones amb el cognom Urgell també es van posar en contacte amb les organitzadores dels actes, «però, de moment, hem decidit limitar-ho només als noms, de cara al propers anys, si decidim repetir la trobada, ja ho tornarem a valorar», matisa.