Puigcerdà manté la intenció de recuperar una part important i força desconeguda del seu patrimoni: els túnels del subsòl que connectaven el centre urbà amb l'exterior i l'antiga muralla.

El municipi va començar a actuar en el túnel de sota del passeig 10 d'Abril just ara fa un any, una galeria que connecta l'Arxiu Comarcal amb el nucli comercial. Els primers treballs van servir per conèixer les dimensions, els usos i la data de construcció del túnel, a més de netejar i desenrunar-ne l'accés i la galeria. El consistori preveu que aquesta tardor arrancarà la segona intervenció.

Un cop acabada la segona fase, la intenció de l'Ajuntament és iniciar la tercera i última, que quan hagi finalitzat ha de permetre visitar aquesta zona del subsòl de Puigcerdà. L'equip de govern calcula que els primers visitants podran entrar-hi a la tardor del 2020. L'objectiu és recuperar tota la xarxa de túnels subterranis que hi ha a la vila i fer-la visitable. El cost de la segona fase és de 16.500 euros, 10.000 dels quals els aporta la Diputació de Girona, i la resta són sufragats pel mateix consistori.