L'Alt Urgell disposa d'un nou projecte d'ajuda a les persones amb pocs recursos. La Fundació Privada Integra Pirineus de la Seu d'Urgell va presentar ahir el programa MAIS (Mesures Actives d'Inserció Sociolaboral), que va destinat a les persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

El programa MAIS ofereix a les persones amb pocs recursos atenció i assessorament personalitzat d'orientació, informació i formació en l'àmbit laboral i social així com períodes de pràctiques en empreses amb l'objectiu de facilitar-ne la incorporació al món laboral. El programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i té la col·laboració de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa (DGESTSCA).

El programa, que s'allargarà fins al mes d'abril, va dirigit específicament a 30 persones beneficiàries de la RGC. La formació començarà l'1 d'octubre al CETAP de la Seu d'Urgell tant en format individual com grupal i inclourà orientació laboral i tecnologies de la informació.