La Seu d'Urgell inaugura avui a la sala Sant Domènec una exposició que ofereix imatges antigues de la ciutat d'un dels seus fotògrafs històrics, Josep M. Esclusa. La mostra «Fons fotogràfic Josep M. Esclusa. Una mirada al passat» presenta per primer cop i de manera exclusiva un recull de 120 imatges inèdites.

El director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, Julio Quílez, ha exposat que es tracta d'«un conjunt documental excepcional per la seva qualitat artística, tècnica i testimonial i que recupera visualment la vida i obra de l'artista així com rescata del temps un passat col·lectiu recent de la Seu d'Urgell centrat en la dècada de 1960».

Segons els organitzadors, l'exposició s'estructura sobre la base d'aspectes biogràfics del fotògraf i de les seves inquietuds, tant personals com artístiques. Així, el visitant trobarà set grans àmbits temàtics: Home i circumstància, L'empremta de l'entorn, El pas per la Cooperativa, Esclusa artista, El Pirineu al descobert, Marit, pare i amic i Fotògraf de la fe.

La mostra es completa amb un espai en què el visitant podrà interactuar i reconeixerà els espais fotografiats i un recull d'objectes i eines que utilitzava Esclusa en la seva tasca de captació i reproducció de les imatges.