La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull tot l'octubre una exposició fotogràfica que permet al visitant copsar com era la ciutat de la Seu, l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra ara fa un segle.

La mostra recull una quarantena de fotografies del fotoperiodista Amadeu Bordalba, el qual va recórrer el Pirineu equipat amb una càmera fotogràfica Kodak a principi del segle XX. En els seus itineraris va captar imatges dels paisatges, fires, arquitectures, persones i festes tradicionals, segons ha enumerat la direcció de la biblioteca de la Seu.

L'exposició és un testimoni costumista d'una època i uns escenaris que els padrins del Pirineu encara recorden, sense grans aglomeracions turístiques i una societat dedicada principalment a les feines tradicionals. Així, entre les imatges s'hi poden veure, per exemple, carrers de terra, un sabater treballant a la porta del seu establiment, vestits de l'època, ponts sobre els rius que ja han caigut o edificis que tampoc no han sobreviscut al canvi urbanístic de pobles i ciutats.

La mostra ha estat cedida a la biblioteca Sant Agustí per l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Els responsables de la mostra han qualificat Bordalva com un «pioner».