18 de octubre de 2019
18.10.2019
Regió7

La Cerdanya viu una vaga a mitges i on es nota més és a Puigcerdà

Administracions, estudiants i la meitat dels comerços secunden l'aturada

18.10.2019 | 10:26

La Cerdanya s'ha llevat aquest matí de vaga general amb una incidència que no afecta la rutina general de la vall. Si bé la convocatòria ha estat secundada majoritàriament per les administracions i l'institut d'Ensenyament Pere Borrell, les carreteres registren a quarts d'onze un matí de normalitat. Els talls de carretera anunciats a través de xarxes socials dijous a la tarda que haurien d'afectar el túnel del Cadí a partir de les set no s'han produït. En aquest sentit, molts activistes de la vall són a les Marxes per la Llibertat i camí de Barcelona per assistir a la manifestació de la tarda. Sí que s'ha tallat per part d'una cinquantena de manifestants el pas fronterer cap a la Guingueta, on s'han col·locat sis tractors talken a les 11 del matí.

Qui més ha secundat la vaga és el personal de l'Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal i el departament d'Agricultura, que ofereixen servis mínims. A l'institut Pere Borrell una quarantena de professors també fan vaga, la meitat de la plantilla, així com el 85% dels prop de 800 alumnes del centre.

Protesta al pas fronterer de Puigcerdà. FOTO: Miquel Spa

Pel que fa al comerç, els pobles de la vall ofereixen un escenari de botigues obertes i persianes abaixades. A Bellver la proporció se situa al voltant del 50% uns i altres. En canvi, a la capital, sí que el comerç ha secundat majoritàriament la vaga.

A la Seu d'Urgell una manifestació talla des de primera hora del matí la carretera N145 i els Mossos miren de gestionar el trànsit per vies alternatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit