18 de octubre de 2019
18.10.2019

Tallen els passos fronterers de Puigcerdà i la Seu

Tractors impedeixen el pas de vehicles cap a la Guingueta, mentre unes 500 persones tallen l'N-145 a la Seu

18.10.2019 | 12:44
Vehicles situats al mig de la carretera, a Puigcerdà

Prop d'unes 500 persones tallen des de les sis del matí la carretera N-145 que uneix Andorra amb la Seu d'Urgell, una protesta que esperen mantenir fins a les sis de la tarda. Els Mossos d'Esquadra donen pas alternatiu als turismes per una pista forestal. Amb tot, els vehicles de gran tonatge no poden accedir ni sortir d'Andorra. El tall ha començat amb un centenar de persones i a mesura que ha anat avançant el matí s'hi ha anat sumant gent. A les 9.30 hores els veïns de la Seu d'Urgell s'han concentrat al centre de la localitat per dirigir-se fins a la protesta, que ha clamat a favor de la vaga general i consignes en contra la sentència de l'1-O. A Puigcerdà, des del migdia, diversos tractors bloquegen els pas de vehicles cap a França.

Algun dels camioners atrapats a la carretera s'han mostrat molestos però resignats i han dit que confiaven en la reobertura de la circulació en una o dos hores. Els hotels i restaurants del Principat han patit anul·lacions per a aquest cap de setmana.

El tall de carretera N-145 s'està desenvolupant amb un marcat to festiu. Els concentrats s'han emportat menjar i beure per passar tot el dia i s'entretenen jugant a pilota o a cartes.

Els Mossos ja no deixen arribar els vehicles al tall de carretera i informen els conductors de la protesta a la rotonda direcció Andorra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook