Els veïns d'Éller, un dels pobles que formen el terme municipal de Bellver, s'han unit en una campanya que sota el nom 'Salvem Éller' pretén fer pressió a les autoritats polítiques i urbanístiques per evitar la construcció d'una promoció de cases que doblaria l'actual nucli urbà. Els veïns alerten que la creació d'una urbanització a l'entrada del poble per a 22 cases, que amb tota probabilitat serien de segona residència, trencaria l'actual equilibri natural i econòmic, basat en la ramaderia i els serveis turístics lligats al paisatge.

La vintena de veïns d'Éller han iniciat una campanya de recollida de signatures que té, per ara, l'objectiu principal de fer força davant les administracions perquè el prat on s'haurien de construir els 22 habitatges unifamiliars és en procés de revisió per part de la comissió d'Urbanisme de la demarcació de Lleida. El departament de Territori ha inclòs aquests terrenys en el Pla Director Urbanístic de revisió de sols no sostenibles de l'Alt Pirineu plantejant-ne una reducció en extensió enlloc de la «completa extinció», com demanen els veïns. Aquest procés de possible revisió és ara, i fins el set de novembre, en fase d'informació pública i presentació d'al·legacions.

Els impulsors de la campanya sostenen que les 22 cases a l'entrada del poble darrere l'actual font de la plaça, trencarien la fisonomia històrica del llogarret, format per masos de tipus tradicional, amb era, paller i arreu murs de pedra seca. Els veïns consideren aquest creixement «desmesurat» i «en total desacord amb els valors arquitectònics i paisatgístics» del poble i, per tant, el «desvirtuarien».