«Som pocs i hem d'estar junts» i «les màquines calculen milions de dades cada segon que poden decidir quina notícia publicar a cada moment a les xarxes socials», són dues de les frases que es van escoltar ahir a la tarda a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.

La primera de les dues frases és de Javier García, director del Diario del Alto Aragón, un mitjà que ha apostat per col·laborar amb entitats socials d'Osca organitzant esdeveniments, curses populars, concursos i exposicions. Per una banda, va explicar, la marca i la plantilla s'han sentit «orgulloses» de fer una tasca de voluntariat i, per l'altra, el diari n'ha tret rendiment econòmic en format de suplements especials, patrocinis i subscripcions.

L'altra frase, que fa referència a l'ús de dades, és d'Ariadna de la Cruz, directora regional de l'empresa Echobox, plataforma especialitzada en l'aplicació de la intel·ligència artificial en els mitjans de comunicació.

Avui, Fèlix Noguera, gerent de Regió7 i sotsdirector general de Gestió del Grup Prensa Ibérica, participarà en una de les taules rodones del congrés per aportar l'experiència d'aquest diari en la diversificació de negoci.