Un home va morir, ahir a la tarda, en l'accident d'un planador monoplaça que pilotava, al nord del refugi de Malniu, a Meranges. Ahir no se sabien les causes de l'accident, que s'investigarà. Els Bombers van trobar el cos de l'aviador després de rebre l'avís de l'aeròdrom de la Cerdanya, d'on s'havia enlairat, que hi havien perdut la comunicació per ràdio. L'operatiu per recuperar el cos de l'home que va morir ahir s'ha portat a terme aquest matí. Aquest diumenge a 3/4 de 8 del matí, una unitat de la policia científica i una altra de seguretat aèria dels Mossos s'ha desplaçat fins a lloc on va caure el planador. A les 9.40 h hi ha anat l'helicòpter dels Bombers i ha traslladat el cos fins a l'aeròdrom.

El pilot que va perdre la vida és Quim Duran Porta, enginyer i màster amb direcció d'empreses, veí de Sant Cugat i mantenia i amb una estreta relació amb les comarques del Berguedà i la Cerdanya. Fonts de la policia van explicar que l'àrea on hi va haver l'accident és de molt difícil accés. Per això aquesta nit el seu cos hi ha romàs fins aquest matí.

Els fets van tenir lloc ahir a la tarda. Els Bombers van rebre un avís a les 17.14 hores de l'aeròdrom de la Cerdanya «perquè havien perdut la comunicació amb un planador monoplaça». El planador havia sortit de l'aeroport «feia una estona i s'hauria perdut la connexió per ràdio quan sobrevolava la zona del sud del Puigpedrós», a la Cerdanya. Els Bombers van activar dues dotacions, una de terrestre i una d'aèria, «aquesta amb efectius dels GRAE munta-nya, que van localitzar l'aeronau als volts de les 17.30 hores». Els Bombers van aterrar a 2.000 metres d'altura, «al nord del refugi de Malniu, a uns 50 metres d'on ha caigut, i han trobat el cos del pilot sense vida dins el planador».

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la Comissió d'Investigació en Accidents i Incidents Aeris d'Aviació Civil, porta a terme la investigació per esbrinar les causes de l'accident.