28 de octubre de 2019
28.10.2019

Rescaten el cos del pilot del planador mort en un accident aeri a Meranges

La víctima mortal és Quim Duran, veí de Sant Cugat, un enginyer amb vincles amb la Cerdanya

28.10.2019 | 00:08
Mossos amb el planador accidentat al lloc on dissabte es va estavellar, al nord del refugi de Malniu, ahir

Els Mossos d'Esquadra van fer el rescat ahir del pilot que dissabte a la tarda va morir en un accident mentre pilotava un planador monoplaça (vegeu Regió7 del diumenge, 27 d'octubre).

El pilot que va perdre la vida a l'accident del planador a la Cerdanya és Quim Duran Porta, enginyer i màster en direcció d'empreses, que era veí de Sant Cugat i mantenia una estreta relació amb les comarques del Berguedà i la Cerdanya.

Ahir, diumenge a 3/4 de 8 del matí, una unitat de la policia científica i una altra de seguretat aèria dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al lloc on havia caigut el planador. A les 9.40 h hi va anar l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat i va fer el traslladat el cos fins a l'aeròdrom de la Cerdanya. La policia catalana va muntar un dispositiu per custodiar la zona on el planador s'havia estavellat dissabte a la tarda que va mantenir durant tota la nit.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la Comissió d'Investigació en Accidents i Incidents Aeris d'Aviació Civil, porta a terme la investigació per esbrinar les causes de l'accident.

Els fets van tenir lloc dissabte a a la tarda. Els Bombers van rebre un avís a les 17.14 hores de l'aeròdrom de la Cerdanya «perquè havien perdut la comunicació amb un planador monoplaça». El planador havia sortit de l'aeroport «feia una estona i s'hauria perdut la connexió per ràdio quan sobrevolava la zona del sud del Puigpedrós», a la Cerdanya. Els Bombers van activar dues dotacions, una de terrestre i una d'aèria, «aquesta amb efectius dels GRAE de muntanya, que van localitzar l'aeronau pels volts de les 17.30 hores». Els Bombers van aterrar a 2.000 metres d'altura, «al nord del refugi de Malniu, a uns 50 metres d'on ha caigut, i han trobat el cos del pilot sense vida dins el planador».

A causa d'aquest accident, dissabte a la tarda, la Direcció General de Protecció Civil va posar en prealerta el pla AEROCAT. Es tracta del pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya per afrontar la gestió dels accidents aeronàutics que hi ha a qualsevol punt del territori català, així com a les emergències que hi ha als aeroports, aeròdroms i heliports del país.

Ahir, a primera hora del matí els cossos d'emergència es van activar per fer el rescat. Es va fer l'aixecament del cadàver i els Mossos investiguen les causes de l'accident aeri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook