La nevada anunciada per aquest dijous i que des de primera hora del matí cau sobre les cotes altes de la Cerdanya, ha baixat fins els 1.100 metres a partir de quarts de dotze del matí, quan ha començat a emblanquinar el fons de la vall.

La precipitació cau amb insistència sobre Puigcerdà per primera vegada aquest hivern. La nevada ha afectat també de forma lleu de moment poblacions cerdanes situades a més alçada com ara Éller o Meranges

De moment la neu ha quedat limitada a aquesta cota a l'espera que en les pròximes hores baixi i afecti nuclis com Bellver i Martinet, als mil metres d'alçada.

La nevada ha afectat ja amb més persistència poblacions de l'Alta Cerdanya com Font-Romeu, on les carreteres han quedat més afectades. Les estacions d'esquí esperen el resultat final de la nevada per fixar el nivell d'obertura de les pistes.

També ha arribat al Berguedà, concretament a Gósol, on ha caigut aiguaneu i així ho ha recollit l'Ajuntament de la localitat a Instagram.

La neu tenyeix de blanc els pobles de la part alta de l'Alt Pirineu

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran s'han despertat, aquest dijous, tenyides de blanc i a mesura que ha anat avançant el matí la nevada s'ha intensificat deixant gruixos considerables als pobles per sobre els 1.200 metres.

La neu ha deixat afectacions a set carreteres de la xarxa principal on és obligatori circular amb cadenes. A la Val d'Aran per circular de Baqueira a Beret (C-142b) i a Bossst (N-141). Al Pallars Sobirà la C-147 (Esterri d'Àneu-Alòs d'Isil), la C-28 (port de la Bonaigua) i l'N-260 (Castellbó-Soriguera). A l'Alta Ribagorça per transitar per l'N-500 i l'N-501 a la Vall de Boí també és obligatori l'ús de cadenes. Aquests més de 15-25 centímetres en cotes altes han estat benvinguts per les estacions d'esquí