La Seu d'Urgell estrenarà aquest dissabte, amb l'encesa de les llums de Nadal, el cicle d'activitats "El Món Màgic de les Muntanyes", que s'allargarà fins al 6 de gener i que inclou prop d'una cinquantena de propostes. Una de les novetats del programa serà l'excursió per anar a buscar els tions al bosc, que es durà a terme dissabte 14 de desembre al Pla de les Forques. A més, enguany també s'incorporen, per primer cop, quatre representacions de l'obra "El Rescat dels Minairons", en la qual un centenar de veïns i veïnes de la capital alturgellenca expliquen aquesta història nadalenca que sorgeix a partir del conte d'Albert Galindo "El Tió de la Freita".

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha destacat l'ampli ventall de propostes "per a tots els gustos" que inclou el cicle "El Món Màgic de les Muntanyes", que començaran aquest dissabte amb la cerimònia inaugural d'encesa de llums, un espectacle dels Diables de l'Alt Urgell i un 'mapping'. Pel que fa a l'excursió per anar a buscar el Tió de Nadal, la regidora d'Infància, Núria Tomàs, ha explicat que els assistents duran a terme una activitat de natura al Pla de les Forques abans de la recerca dels tions, moment en què comptaran amb l'ajuda dels Minairons.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia, ha dit que amb l'obra "El Rescat dels Minairons", la capital alturgellenca guanyarà quatre representacions dels seus "pastorets locals". Agustí Franch ha estat l'encarregat d'escriure el guió, basant-se en el conte "El Tió de la Freita", d'Albert Galindo. Mentre, l'espectacle, en el qual hi participa un centenar de persones, el dirigeix Joel Pla, de l'Associació Pirineus Creatius.

Una altra de les noves propostes del cicle, "Temps de jugar", està dirigida als joves. D'aquesta manera, s'ha ideat una jornada de participació i creativitat al voltant de diferents tipus de jocs. D'altra banda, repeteixen activitats com ara la Ruta dels Tions Màgics o la tarda de contes i xocolata, a més de les clàssiques el Tió de la Freita, el Parc de Nadal i la Cavalcada de Reis. Mentre, la Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell també organitza diversos mercats de Nadal.