El cuiner del restaurant l'Ambassade de Llívia, Albert Boronat, representarà l'Estat espanyol al concurs Bocuse d'Or Europa de l'any que ve. Boronat i la seva ajudant, Mélina Allair, han obtingut aquesta responsabilitat com a guanyadors del recentment celebrat Bocuse d'Or Espanya 2019.

El xef Albert Boronat, que porta el restaurant de Llívia des del 2014 després de desenvolupar gran part de la seva carrera en restaurants de França, s'ha erigit en representant espanyol al Bocuse d'Or en imposar-se amb creacions originals de turbot farcit d'algues, amanida cruixent d'ostres i porro i espinacs a la catalana; i conill farcit de foie amb nyoquis de romesco, pastanagues i esfera d'espinacs amb farcit d'espatlla. Les creacions, acompanyades d'una guarnició formada d'estructures geomètriques, va aconseguir una puntuació de 584 punts, 24 més que el segon classificat.

Gràcies a aquesta victòria, el cuiner de Llívia viatjarà a Tallinn, a Estònia, el mes de maig de l'any que ve com a representant de la gastronomia espanyola en aquest concurs que molts experts restauradors i crítics consideren com un dels més prestigiosos el món. El seu prestigi es basa, entre d'altres factors, al fet que se celebra des del 1987 amb l'impuls del seu creador, Paul Bocuse, un dels pioners de la reputada cuina francesa. De fet, Boronat, d'origen tarragoní, i la seva companya francesa també cuinera, Mélina Allain, proposen a l'Ambassade de Llívia una cuina fronterera amb productes i tècniques dels dos estats, segons han definit ells mateixos. En aquest sentit, l'establiment a Llívia respon a la seva biculturalitat.