11 de desembre de 2019
11.12.2019

El fons Leader ofereix 640.000 euros a emprenedors de Cerdanya i Alt Urgell

El consorci intercomarcal limita la tramitació de les ajudes a la via telemàtica per facilitar-ne la gestió

10.12.2019 | 23:43
Un acte de presentació de propostes en el marc de les ajudes Leader de fons europeus a la Cerdanya

La Cerdanya i l'Alt Urgell han fet una crida als emprenedors de les dues comarques a aprofitar la nova convocatòria de subvencions europees Leader amb les quals la UE afavoreix l'economia de les zones rurals i que comporta una aportació pública de 640.000 euros per a nous projectes. En aquesta edició, el consorci Alt Urgell Cerdanya, ens que coordina les ajudes, rebrà les sol·licituds a través, tan sols, de la via telemàtica per facilitar la gestió als emprenedors locals, que no s'hauran de desplaçar a Puigcerdà o la Seu.

A les ajudes hi poden accedir persones físiques i jurídiques que realitzin inversions a l'Alt Urgell i la Cerdanya, ja sigui empresaris autònoms, microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions. El requisit principal és que facin una inversió mínima de 12.000 euros per a projectes que podran rebre subvencions d'entre el 22,5 % i el 40% de la inversió elegible. Els fons estan cofinançats pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, el qual hi aporta el 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi posa l'altre 43%. En l'última edició de la convocatòria, el programa Leader va ajudar disset projectes de creació o millora d'empreses del territori, els quals van suposar una inversió total de 3.458.924,02 euros. D'aquests disset projectes, dotze van correspondre a l'Alt Urgell i cinc a la Cerdanya.

Per tal de donar a conèixer el programa, el consorci Alt Urgell Cerdanya ha organitzar xerrades a Puigcerdà ahir, dimarts; a Oliana avui, dimecres; i a Bellver demà, dijous.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook