Un jove que practicava snowboard pel seu compte, en cap pista d'esquí, a Montellà i Martinet, va morir en caure des d'una altura de 300 metres ahir al migdia. Els Bombers van rebre l'avís a les 14.12 h de l'accident de muntanya mortal. La víctima tenia 23 anys i era un veí de Roquetes que estava practicant snowboard a la canal del Cristall.

No va ser l'únic accident mortal ahir de persones que practicaven esport a la neu forapistes a Catalunya. Un testimoni va alertar a les 11.41 h que havia localitzat el cos d'un home en una canal, al camí entre la vall de Núria i el coll de Finestrelles, al municipi de Queralbs (a la comarca del Ripollès). L'home, de 55 anys i veí de Corbera de Llobregat, es va precipitar amb raquetes des d'una altura d'uns 200 metres, segons les primeres valoracions.

En tots dos rescats es van desplaçar efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) amb un helicòpter dels Bombers de la Generalitat per fer l'evacuació de les víctimes mortals, juntament amb agents de la Unitat d'Intervenció en Muntanya i altres unitats del cos dels Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar ahir a Urús una altra persona. Aquest esquiador va tenir un accident, concretament a Coma Oriola, a prop de l'estació d'esquí de Masella, però forapistes, segons informacions dels Bombers. L'esquiador va caure i es va lesionar l'esquena.

En rebre l'avís, els Bombers hi van enviar l'helicòpter dels Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i van poder traslladar la persona accidentada a l'Hospital de Puigcerdà.