Un alpinista de 32 anys va resultar ferit greu dissabte al vespre després de precipitar-se per una glacera mentre feia un descens a Montellà i Martinet. Es tracta del tercer accident de muntanya en què han intervingut els Bombers aquest cap de setmana a la Cerdanya, després que un esquiador morís dissabte en una muntanya del mateix municipi i un altre resultés ferit a Urús.

Pel que fa al tercer accident, els Bombers van rebre l'avís cap a tres quarts de nou del vespre, quan un company va trucar per informar de l'accident. Els alpinistes feien el pas dels Gosolans amb grampons i es dirigien al refugi Prat d''guiló quan un d'ells va relliscar i va caure 200 metres pendent avall. Les unitats d'emergències el van localitzar després d'una recerca intensa a un quart d'una de la matinada i presentava diversos traumatismes, principis d'hipotèrmia i dificultat respiratòria.

El ferit va ser traslladat en furgoneta dels Bombers des de Prat d'Aguiló fins a Montellà, on l'esperava una ambulància medicalitzada del SEM, que el va traslladar a l'Hospital de la Cerdanya en estat greu.

Els Bombers de la Generalitat van activar dues unitats dels GRAE i van tenir el suport dels parcs de la zona, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l'accident mortal, un jove que practicava snowboard pel seu compte, en cap pista d'esquí, també a Montellà i Martinet, va morir en caure des d'una altura de 300 metres. No va ser l'únic accident mortal dissabte de persones que practicaven esport a la neu forapistes a Catalu-nya. Un testimoni va alertar a les 11.41 h que havia localitzat el cos d'un home en una canal, al camí entre la vall de Núria i el coll de Finestrelles, al municipi de Queralbs, a la comarca del Ripollès. L'home, de 55 anys i veí de Corbera de Llobregat, es va precipitar amb raquetes des d'una altura d'uns 200 metres, segons les primeres valoracions.

En tots dos rescats es van desplaçar efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) amb un helicòpter per fer l'evacuació de les víctimes mortals. D'altra banda, també dissabte, els Bombers van rescatar a Urús un altre esquiador que va tenir un accident a Coma Oriola, a prop de l'estació d'esquí de Masella, però forapistes, segons informacions dels Bombers. L'esquiador va caure i es va lesionar l'esquena.