L'associació Pirineus Creatius, especialitzada en inclusió social i desenvolupament personal i comunitari a través d'activitats artístiques, i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell celebraran els propers dies una reunió per valorar la continuïtat del projecte teatral nadalenc El Rescat dels Minairons . Es preveu un gran èxit de públic, amb ple en les quatre representacions i un total de 1.841 espectadors. Els responsables de Pirineus Creatius acudiran a la trobada amb la intenció que l'obra es mantingui, a fi efecte que es converteixi en una nova tradició de la Seu d'Urgell i els Pirineus i sigui coneguda arreu com una mena de versió local dels Pastorets.

La responsable de Pirineus Creatius, Dasha Lavrinienko, explica que el balanç de l'organització és «excel·lent» i que «el somni» que es van projectar a l'inici era que El Rescat dels Minairons esdevingués una nova tradició de la Seu i, per tant, se sumés al caràcter de la ciutat.

A l'escenificació de l'obra, que s'ha dut a terme al teatre del col·legi La Salle, hi han pres part unes 150 persones de l'Alt Urgell i la Cerdanya, entre actors, músics, cantants, ajudants, tècnics, professionals i voluntaris de l'escenografia.

La voluntat de Pirineus Creatius és consolidar l'obra amb la introducció de novetats de tot tipus, a fi efecte que la producció no sigui mai la mateixa. La continuïtat del projecte requereix del compromís de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell de mantenir el suport econòmic i la implicació de nous voluntaris.