Els pressupostos del Govern de la Generalitat que aquesta setmana ha presentat al Parlament per tal que siguin aprovats, els quals són els primers des del 2017, preveuen una inversió a la Cerdanya de 3,1 milions d'euros i una de global a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran de 41,5 milions. Aquesta xifra suposa una aportació superior en 25,7 milions d'euros al territori pirinenc respecte els 15,8 milions que li va destinar fa tres anys.

A la Cerdanya la principal inversió del Govern serà per a l'estació d'esquí de la Molina i el seu entorn, amb una partida prevista de 2.583.200 euros, els quals serviran per a conceptes com ara l'explotació de les pistes, la producció de neu artificial o la maquinària. El segon destí dels diners públics més important a la comarca serà l'Hospital de Cerdanya, que rebrà una partida de 115.457 euros. Pel que fa a l'Alt Urgell, s'emportarà una de les partides més altes de l'Alt Pirineu, amb els 10,6 milions d'euros que es destinaran al projecte de la finalització del Túnel dels Tres Ponts i el condicionament de la C-14 entre Organyà i Fígols i Alinyà. L'Alt Urgell rebrà també altres partides de 4,3 milions d'euros per a la construcció del nou Centre d'Atenció Primària de la Seu; i 190.000 euros per a l'aeroport Andorra la Seu.

Pel que fa a la resta de comarques de l'Alt Pirineu i Aran, el Pallars Sobirà rebrà una aportació de 2,8 milions d'euros, principalment per a les estacions d'esquí; el Pallars Jussà una de 5,2 milions per a l'Hospital de Tremp i el tren de la Pobla; l'Alta Ribagorça rebrà una inversió de poc menys d'un milió i la Val d'Aran, 8,3 milions per al port de la Bonaigua.