31 de gener de 2020
31.01.2020

Reforcen l'estabilitat del talús que es va esllavissar de l'N260 al Pont de Bar

Instal·len unes malles més resistents als punts on s'han detectat que hi ha hagut moviments de terra

30.01.2020 | 23:52
VÍDEO: Instal·len malles en una part del talús de l'N-260

Els operaris que treballen en la consolidació d'un talús situat a la carretera N-260, que uneix la Cerdanya amb l'Alt Urgell, al Pont de Bar i on fa una setmana hi va haver una esllavissada, van començar ahir les tasques per poder instal·lar una malla més resistent en aquells punts on, arran dels despreniments, s'hi va detectar moviments de terra.

L'objectiu de l'actuació és millorar la seguretat a la zona, tenint en compte que aquests elements de protecció estaran ancorats a la muntanya. De moment es desconeix la durada que tindran aquests treballs, els quals obliguen a mantenir el pas alternatiu de vehicles regulat amb semàfors que es va habilitar dijous passat per un dels carrils de la via.

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, va visitar ahir les obres que s'estan duent a terme al punt de l'N-260 on hi va haver l'esllavissada i ha explicat que a gairebé la meitat dels 2.000 metres quadrats de talús afectats pel despreniment de roques i terra s'hi va detectar moviments. Per aquest motiu, ha destacat que era necessari implementar més mesures de consolidació en aquests punts on, des del primer moment, es va procedir a netejar i sanejar aquesta part de la muntanya.

Els operaris han començat a fer les perforacions que permetran instal·lar-hi malles més resistents i que estaran ancorades al talús. L'evolució dels treballs, segons ha dit Crespín, vindrà donada per la situació en què es trobin els ter-renys on es col·locaran, amb la qual cosa no es pot preveure encara quant es poden allargar aquestes tasques ni tampoc saber la previsió de reobertura dels dos carrils de la carretera.

Pel que fa a les demandes del territori sobre una millora integral de l'Eix Pirinenc, el subdelegat del Govern espanyol a Lleida va recordar que en el projecte de pressupostos del 2019, que finalment no es va aprovar, es preveia una partida d'un milió d'euros per dur a terme estudis informatius de les carreteres de l'Estat al seu pas per Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, sobre les quals va destacar que són «una eina essencial». En aquest sentit, va dir que espera que amb el nou executiu es pugui «començar el camí» i fer aquests informes.

Sobre les afectacions del temporal Glòria a la demarcació de Lleida, Crespín va dir que estan rebent informació dels diversos municipis i que, per tant, encara no s'han pogut quantificar econòmicament. Un cop feta aquesta valoració, ha explicat que arribarà el moment d'iniciar la tramitació de les ajudes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit