El Consell Comarcal de Cerdanya i l'empresa Ecovidrio han signat un acord per mirar d'augmentar els índexs de recollida selectiva d'envasos de vidre amb la implicació dels restauradors i hotelers. A partir d'aquest acord, els professionals del turisme de la Cerdanya rebran assessorament personalitzat i ajuda a l'hora de gestionar aquest tipus de residus i, alhora, se'ls farà un seguiment per verificar les bones pràctiques.

Segons han explicat responsables del Consell, l'objectiu de la campanya que empendrà amb Ecovidrio els pròxims mesos és incrementar la taxa de reciclatge d'un col·lectiu la participació del qual «és imprescindible, ja que són els principals productors d'envasos de vidre d'un sol ús».

En aquest sentit, la campanya «pretén ajudar els establiments productors de residus de vidre en el compliment de les ordenances municipals, lleis autonòmiques i europees. Tanmateix, vol millorar la sostenibilitat de la comarca i donar nous recursos que facilitin el reciclatge», segons ha remarcat l'òrgan comarcal. Els responsables en la gestió mediambiental del Consell han remarcat que «amb el reciclatge de vidre s'estalvien recursos naturals, es redueix la quantitat de deixalles que van a incineració, es redueixen les emissions de CO2 a l'atmosfera i s'estalvia energia.

A més de tenir cura del medi ambient, el reciclatge té altres beneficis socials i econòmics, com per exemple: la generació de llocs de treball, l'estalvi de costos en transport i tractament de residus, i l'estalvi en sancions pel compliment de la normativa». Cada restaurador tindrà contenidors propis i un pla de suport.