Els hostalers de les comarques de Girona han demanat a la Generalitat una millora de les vies d'accés a la Cerdanya per generar-hi més activitat econòmica. En el transcurs de la trobada anual del sector a la Molina, celebrada ahir amb els hostalers cerdans com a amfitrions, els professionals del sector va remarcar la necessitat d'uns millors accessos a la comarca de la Cerdanya.

El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, va considerar que, tot i les reticències que hi pot haver a l'hora d'actuar en els accessos a la comarca des de Girona, amb la finalitat de protegir el seu patrimoni natural, la millora de les comunicacions comportaria un augment de visitants a la zona.

Durant la trobada, el sector va renovar l'acord amb Ferrocarrils que permet oferir descomptes als seus clients per accedir a les estacions d'esquí. El conveni inclou vals de dos per un de dilluns a divendres i, si els forfets s'adquireixen en festius o caps de setmana, una rebaixa del 10% si es compren a través de la web de cada estació d'esquí.

D'altra banda, Ferrocarrils de la Generalitat ha estrena una nova versió dels mapes en tres dimensions de les seves estacions d'esquí, entre les quals la Molina. Els nous mapes milloren la interactivitat i la rapidesa a l'hora de navegar-hi i inclouen els traçats de totes les pistes d'esquí alpí, així com dels circuits d'esquí de muntanya, per tal que l'internauta tingui una experiència més real de la futura visita a l'estació.