La Fundació Adis i el Club Bàsquet Llívia Puigcerdà han fet una crida a la població de la Cerdanya perquè se sumi a un nou projecte d'integració: la creació del primer equip esportiu format per persones amb discapacitat psíquica de la comarca.

Aquesta nova iniciativa impulsada per l'entitat esportiva amb la Fundació Adis d'Ajuda a les persones amb discapacitat de la Cerdanya té com a principal objectiu oferir a les persones amb discapacitat psíquica un nou espai de relació i creixement personal, tant a nivell físic com social. El coordinador del projecte per part d'Adis, Ricard Robles, ha explicat que en aquesta primera fase el que pretenen és fer arribar la informació a totes les famílies de la vall per aconseguir formar el grup inicial d'esportistes que configurarà l'equip. En aquest sentit, Adis i el club Llívia Puigcerdà no han establert un mínim de persones -per bé que com més se n'hi apuntin millor-, sinó que amb les que s'hi involucrin ja començaran els entrenaments, segons ha argumentat Robles.

A mesura que el grup es consolidi i creixi, els seus responsables afrontaran una segona etapa en la qual l'equip pugui participar en competicions representant Llívia, Puigcerdà i la Cerda-nya. La voluntat dels seus impulsors és organitzar el mes de març una presentació de l'equip a la seu de la Fundació Adis per tal que el mes d'abril es pugui posar en marxa. Robles ha remarcat que «es tracta de crear una activitat nova per a aquestes persones, siguin els que siguin, i després en un segon pas crearíem l'estructura d'equip per poder competir; a la Cerda-nya s'han fet iniciatives a nivell individual, però a nivell d'equip i amb la professionalitat d'un club esportiu, és la primera vegada». Les converses entre el club i Adis plantegen fixar els entrenaments a Puigcerdà per facilitar el trasllat dels esportistes.