La comarca de la Cerdanya va batre dilluns el seu rècord de temperatura màxima en un mes de febrer amb un registre de 23,8ºC i també d'amplitud tèrmica, que va ser de 28,9ºC, perquè la mínima va ser de -5,1ºC. Un rècord de les dues darreres dècades, que és el període en què s'han pres mesures diàries des de l'estació de Das.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l'estació meteorològica de l'aeròdrom de Das, a la Cerdanya gironina, va registrar ahir la màxima de 23,8ºC, superant els 22,9ºC registrats el diumenge, una mesura no assolida mai en un mes de febrer en aquesta zona des que es prenen registres fa 19 anys.

Segons les previsions meteorològiques de l'SMC, avui les temperatures tendiran a baixar perquè creuarà Catalunya un sistema frontal que causarà nuvolositat, especialment durant les hores centrals del dia, el que comportarà un descens de les temperatures i forts vents, que sobretot es notaran demà dimecres .

Avui a les cotes altes de la meitat nord de Catalunya les temperatures han baixat notablement, ia la resta comença a notar-se l'arribada d'una llengua d'aire fred que provocarà una baixada tèrmica generalitzada en els propers dies.

La temperatura màxima registrada ahir a Catalunya va ser de 25,6ºC a l'estació d'Aldover (Tarragona), una calor més propi de la primavera que del mes de febrer.