L'Ajuntament de Bellver de Cerdanya ha condicionat dos habitatges per cobrir les futures necessitats del personal sociosanitari que treballa a la comarca en la crisi del Coronavirus i per afrontar la possible arribada de nou personal de fora la Cerdanya davant una eventual increment de l'emergència local. El consistori ha executat una actuació de millora i posada al dia de dos pisos de titularitat municipal que formen part del recinte museístic de l'antic Sequer de pinyes amb la intenció de cedir-ne temporalment al departament de Salut per si en requereix l'ús.

Els dos pisos estan a disposició tant dels treballadors mèdics de l'Àrea Bàsica de Salut de la Cerdanya com de la residència de Bellver o el personal mèdic d'altres equipaments sanitaris locals per si és necessari davant una situació de possibles contagis. Els habitatges específics per a personal sanitari permet aïllar aquests treballadors de risc de les seves famílies i entorn socials i, així, sumar mesures per la disminució del risc de contagi. Els dos habitatges, que tenen una capacitat de quatre persones cada un en condicions de residència individualitzada, estan situats al recinte de l'antic Sequer de pinyes, a la solana de Bellver i a tocar de la carretera N-260. La brigada municipal ha executat un projecte de rehabilitació i neteja integral per tal que els dos habitatges estiguin a punt per entrar-hi tan bon punt el departament ho sol·liciti, segons ha explicat l'alcalde, Xavi Porta.

Els dos habitatges han de permetre també afrontar una hipotètica arribada de nou personal als CAP de la comarca, l'Hospital de Cerdanya o les residències sociosanitàries.