L'Alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha adreçat un missatge directe als segons residents de la vila que es quedin a casa, fent èmfasi en que ha de ser la primera residència, i els ha avisat que els cossos policials presents a la comarca continuaran aixecant actes i denúncies. En un vídeo enregistrat a la sala de plens de l'ajuntament, Piñeira ha remarcat que reiterar la conducta d'ocupar la segona residència per passar el confinament, tal com encara està passant, constitueix «un acte de desobediència greu».

L'alcalde de Puigcerdà, ha recordat que «apel·lo directament a la gent de segona residència: des de les institucions hem insistit de manera reiterada que això no eren unes vacances sinó un confinament i que aquest calia passar-lo a la primera residència. S'estan fent i se seguiran fent controls policials i aixecant actes de denúncia. Persistir en voler anar a la segona residència constitueix una irresponsabilitat i un acte de desobediència greu».

En aquest sentit, en les últimes setmanes tant Policia Local de Puigcerdà com Mossos d'Esquadra i Agents Rurals estan aixecant nombroses actes de denúncia per activitats no permeses. És el cas, per exemple, d'un pare amb els seus fills que va ser enxampat en bici de muntanya pels entorns de la vall de l'Ingla, una mare amb els fills també d'excursió a la zona de Lles, famílies que els Mossos han obligat a girar cua a la sortida nord del túnel del Cadí o fins i tot quan ja eren a casa seva en urbanitzacions de Puigcerdà. Als pobles de la comarca hi patrullen tant Mossos uniformats com vestits de paisà demanant la documentació als vianants.