L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós i Torrent, serà proposada per Junts per Catalu-nya com a nova presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell en substitució de Miquel Sala, actual president de l'ens comarcal, que deixarà la seva responsabilitat per qüestions familiars i personals.

Així es va decidir aquest dimecres al vespre en una trobada virtual dels representants de JxCat als 19 municipis de la comarca i responsables de la formació a l'Alt Urgell. La decisió ha estat comunicada tant als socis de govern del Consell Comarcal, ERC, com al grup comarcal de Compromís pel Pirineu, a l'oposició.

Lladós és alcaldessa de Ribera d'Urgellet des del 2015, després d'un mandat a l'oposició. De 45 anys, casada i mare de dos fills, és periodista de professió i ha treballat en mitjans audiovisuals i escrits a Barcelona, la Seu i Andorra. Els darrers anys s'ha dedicat a la investigació històrica.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet es mostra agraïda per aquesta confiança i planteja com els principals reptes de la institució comarcal durant els propers mesos «estar més a prop que mai dels municipis i dels seus veïns en aquests temps tan excepcionals amb la pandèmia de la covid-19 i les repercussions que aquesta té i tindrà a tots nivells, fet que portarà de ben segur a revisar el programa Impulsa 2020-2026 i a donar-hi un perfil més social i de suport als sectors que quedaran més tocats; continuar endavant amb els quatre programes Feder que es van posar en marxa la darrera legislatura, i vetllar pel desplegament i l'arribada de la fibra òptica arreu de la comarca, ja que precisament la crisi provocada per la covid-19 ha fet més evident que mai la necessitat urgent de disposar a l'Alt Urgell d'una connexió fiable, ràpida i consistent, que alhora s'ha de veure com una gran oportunitat de futur per a la comarca».

Per la seva banda, Miquel Sala explica que les obligacions familiars l'han portat a presentar la renúncia a la presidència, ja que necessita d'una dedicació que ara mateix no pot oferir. Sala s'ha mostrat agraït per la confiança que van dipositar els consellers en la seva elecció, satisfet de la feina feta «malgrat les dificultats del moment» i confiat en que «el lideratge del Consell Comarcal queda en bones mans, ja que tant Lladós com la resta de l'equip de govern de l'ens comarcal són persones de gran vàlua». A més, Sala destaca «la immensa qualitat professional i personal» de tots els treballadors del Consell amb qui ha compartit els darrers mesos i que «garanteixen que tots els projectes engegats continuaran endavant».