El fotògraf i exregidor de l'Ajuntament de Puigcerdà Emili Giménez Garcia ha mort aquest dimarts 2 de juny als 64 anys. Giménez era un apassionat de la fotografia i col·laborava amb el Diari Regió7. Nascut a Yeste, Albacete, el 9 d'agost de 1955, es va traslladar a Bellver de Cerdanya amb set mesos.

Entre els anys 1999 i 2007 Giménez va ser tinent d'alcalde i regidor de cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà. Al 2008 va ser nomenat cap de premsa del consistori cerdà. ERC Puigcerdà, grup al que va pertànyer, ha mostrat el seu condol a les xarxes socials i ha apuntat que «amb les seves fotografies, sempre ens ensenyava estimar i lluitar pel nostre territori, la nostra Cerdanya». L'Ajuntament de Puigcerdà s'ha sumat a les mostres de condol amb una nota pública: "Sentim comunicar-vos el traspàs, avui, de l'Emili Giménez, treballador de l'Ajuntament de Puigcerdà i que fou durant vuit anys regidor de Cultura (1999-2007) d'aquesta Corporació. Des de l'Ajuntament de Puigcerdà lamentem aquesta pèrdua i fem arribar el nostre condol a la família, amics i persones properes."

Giménez era un artista polifacètic i destacava la seva voluntat per participar amb els mitjans de comunicació. La fotografia era la seva gran passió i des dels nou anys va aprendre la tècnica de manera autodidacta. Va publicar a la revista Superfoto, Fotofácil o Desnivel. A més de col·laborar al Diari Regió7 i al Diari de Girona, va col·laborar també a diaris com el Segre o el Periòdic d'Andorra.

Giménez va publicar també fotografies en publicacions locals com Pànxing, Viure als Pirineus, Belluga't, Revista de Girona o Cadí-Pedraforca. El fons d'Emili Giménez està dipositat a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya.